iPhone ve iPad kullanıcıları için belkide eziyet haline gelen bir konuyu daha ele alıyoruz. Silmek istediğimiz kişiyi sola kaydırma hareketi ile silmek varken tek tek kişi ayrıntılarının içindeki menüden epey zorlu bir süreçle siliyorduk iş

Bu konuda işleri kolaylaştırıyoruz iPhone telefonlardan aşina olduğumuz Kişiler uygulaması yıllardan beri pek bir değişikliğe uğramamakla beraber, gerçekten kullanıcı dostu bir ara yüze sahip. Ancak, rehberimizde kayıtlı kişileri düzenlemeye çalışırken, birden fazla kişiyi tek seferde silmemize izin vermemesi, zaman zaman sinir bozucu bir durum olabiliyor.

iPhone Rehberde Çoklu Kişi Silme İşlemi Nasıl Yapılır

  • * Son çıkan iTunes sürümünü kullandığınızdan emin olun
  • * iCloud kişileri senkronizasyonu açık durumda olmalı
  • * Mutlaka çalışan bir internet bağlantısına sahip olmalısınız

İlk yöntemimiz: iCloud web sitesini kullanmak

1. Başlangıç olarak, bilgisayarımızdaki herhangi bir tarayıcıyı kullanarak “www.icloud.com” sitesine gidiyoruz.

2. Kullanıcı adımız ve şifremizi kullanarak siteye giriş yapıyoruz.

3. Daha sonra, “Kişiler” ikonunun üzerine tıklıyoruz.

4. Şimdi işin eğlenceli kısmına geldik. Silmek istediğimiz ne kadar kişi varsa seçiyoruz ve klavyemizdeki “Delete” butonuna basıyoruz.

5. Eğer ekranda işlemi onaylayıp onaylamadığınızı soran bir yazı belirirse, “sil” butonuna tıklamayı unutmayın tabi.

Alternatif 2.yöntem: 3. Parti uygulamaları kullanmak

Alternatif bir yöntem olarak, AnyTrans, Cleaner Pro, Delete contacts+ ve buna benzer uygulamaları kullanarak aynı işlemi gayet rahat bir şekilde gerçekleştirmek mümkün.

Alternatif 3.Yöntem: Mac kullanmak

iPhone ya da iPad’inizdeki “Kişiler” uygulamasının aksine, aynı uygulamanın Mac versiyonu üzerinde çoklu seçim ile silme işlemi yapmak çok kolay.

1. Hızlı bir şekilde “Sistem Tercihleri” menüsüne gidip iCloud seçeneğine tıklıyoruz

2. Kimlik bilgilerinizi kullanarak giriş yaptıktan sonra rehber senkronizasyonu açık mı diye kontrol ediyoruz

3. Daha sonra, Mac üzerindeki “Kişiler” uygulamasını açıyoruz

4. “Command” butonuna basılı tutarak silmek istediğimiz kişi bilgilerini seçiyoruz

5. Sağ tıkladığımızda karşımıza çıkan “Kişileri Sil” kısmını seçiyoruz

6. Daha sonra, seçilen kişilerin rehberden silme işlemini onaylıyoruz

7. Son olarak, yeni rehberimizin iPhone ile senkronize olmasını bekliyoruz

Bu basit ama telefon üzerinden yapılmaya çalışıldığında çok vakit alacak rehber düzenleme işlemi için üç farklı yöntem bu şekilde.